Deze landen staan in de halve finale van het WK beachsoccer

Marcel Roes • 13:59, 28-08-2021 / Laatste Update: 14:57, 07-01-2024

Ja, er bestaat echt een wereldkampioenschap strandvoetbal en dit weekend vinden de halve finales en de eindstrijd plaats. Welke landen verwacht jij bij de laatste 4? Denk even na en lees ondertussen door!

De 21e editie van het WK beachsoccer is in Moskou. In Rusland dus, dat eigenlijk geen grote sportevenementen mag organiseren vanwege dopingschandalen, maar aangezien dit toernooi al was toegewezen voor die schorsing, liet de FIFA het maar zo.

Nederland is absent: de strandvoetbalbond heeft geldgebrek. Brazilië is als hét land van voetbal en stranden natuurlijk het allerbeste strandvoetballand. De Brazilianen wonnen liefst 14 van de vorige 20 edities, maar zitten niét in de halve finale!

De 4 halve finalisten

Zet je nu schrap voor de 4 resterende landen dit jaar: de halve finales gaan tussen Rusland en Zwitserland, gevolgd door Japan en het stuntende Senegal. Dat land shockeerde Brazilië door hen met een knappe overwinning van 5-4 naar huis te spelen.

De NOS gaat het live uitzenden via de website en app vanaf zaterdag 17:00 uur. De finale is zondag om 18:30 uur.

#Repost@fifaworldcup A day at the #BeachSoccerWC through the eyes of our official mascot Zharishka! 🔥

Head to the FIFA Beach Soccer World Cup Facebook page to keep up to date with all the action from the tournament. pic.twitter.com/CZY085KMKx

— BeachSoccerWorldwide (@BeachSoccer_WW) August 26, 2021