Deze Nederlanders staan dinsdag 1 maart in de basis bij hun clubs in de Europese topcompetities
i

Getty Images

Deze Nederlanders staan dinsdag 1 maart in de basis bij hun clubs in de Europese topcompetities

Sjors Tanis • 20:59, 01-03-2022 / Laatste Update: 18:33, 07-01-2024

Genoeg voetbal dinsdag in grote Europese competities. Zo staat in de Coppa Italia de derby van Milaan op het programma en zijn er 3 wedstrijden in de FA Cup. Welke Nederlanders zien we in actie?

Check het hier!

FA Cup: Peterborough United - Manchester City

In de 8e finales van de FA Cup speelt Premier League-koploper Manchester City tegen Peterborough United, hekkensluiter in het Championship, het 2e niveau van Engeland. Nathan Aké begint in de basis. De aftrap is om 20.15 uur.

Check hieronder de volledige opstelling van ManCity:

(tekst gaat verder onder de tweet)

FA Cup: Crystal Palace - Stoke City

Jaïro Riedewald krijgt van trainer Patrick Vieira geen basisplaats bij de thuisploeg. Hij zit op de bank bij het duel dat om 20.30 uur begint.

FA Cup: Middlesbrough - Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn moet het doen met een plek op de bank bij de Spurs. De aftrap van deze wedstrijd in de 8e finales is om 20.55 uur.

Premier League: Burnley - Leicester City

Wout Weghorst staat weer in de spits bij Burnley. Erik Pieters ontbreekt vanwege een knieblessure. De aftrap is om 20.45 uur.

Coppa Italia: AC Milan - Inter

De derby van Milaan in de halve finales van de Coppa Italia. Er valt nog geen beslissing, want de return is pas op 20 april. Dinsdag staat zowel Stefan de Vrij als Denzel Dumfries in de basis bij Inter. De aftrap is om 21.00 uur.

Check hier de volledige opstelling van Inter:

(tekst gaat verder onder de tweet)

DFB Pokal: Union Berlin - St. Pauli

Sheraldo Becker probeert met Union Berlin de halve finales van het Duitse bekertoernooi te bereiken. De Nederlander, die uitkomt voor Suriname, staat in de basis. De aftrap is om 20.45 uur.

Coupe de France: OGC Nice - Versailles

In de halve finales van dit Franse bekertoernooi moet Nice het doen zonder de geschorste Justin Kluivert. Pablo Rosario en Calvin Stengs zijn er wel bij en staan in de basis. De aftrap is om 21.00 uur.

Check hier de volledige opstelling van Nice: