Deze spits werd niet aangenomen bij de supermarkt, nu speelt hij voor Vitesse
i

PRO SHOTS / Stefan Koops

Deze spits werd niet aangenomen bij de supermarkt, nu speelt hij voor Vitesse

Matthijs Nijhuis • 12:47, 16-09-2023 / Laatste Update: 14:10, 08-01-2024

Een (voet)balletje kan raar rollen. Dat weet Vitesse-spits Saïd Hamulic maar al te goed. De in Nederland opgegroeide Bosniër wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Toulouse. Toch voetbalde hij niet altijd aan de top. De NOS vertelt hoe de spits een paar jaar geleden nog niet eens bij de supermarkt aan de slag kon!

"Van mijn 17e tot mijn 20e heb ik niet gevoetbald. Ik was radeloos en wist niet wat ik met m'n leven wilde", zegt Hamulic. Na flink sparen bij een Turkse winkel verkaste hij voor een korte periode naar Litouwen. Daar kreeg hij op het laatste moment een contract onder zijn neus geduwd, om het vervolgens tot topscorer van de Litouwse competitie te schoppen: "Hoe ik dat heb gedaan, weet ik ook niet. Elke bal vloog erin!"

Vitesse

Na een tussenstop in Polen kwam Hamulic in Toulouse terecht. De Fransen gaven hem een 5-jarig contract maar lenen hem nu dus eerst uit aan Vitesse. Hij heeft nog geen goals kunnen maken, maar zette wel een assist op zijn naam tegen FC Volendam. Een lekker begin voor de spits: "Ik kan me hier volledig focussen op dat wat ik het liefst doe. En dat is voetballen."