Diamantzoeker Mislintat krijgt telefoontje van Ajax: deze dinsdag presentatie
i

Getty Images

Diamantzoeker Mislintat krijgt telefoontje van Ajax: deze dinsdag presentatie

Eimert Pruis • 10:41, 11-04-2023 / Laatste Update: 21:11, 11-12-2023

Ajax heeft met Sven Mislintat (50) na 15 maanden een nieuwe technisch directeur (of directeur voetbalzaken, zoals ze het in Amsterdam noemen) gevonden. De Duitser wordt dinsdag gepresenteerd bij de afgegleden landskampioen, die hij de komende jaren naar een nieuwe successen moet stuwen.

De komst van Mislintat hing al even in de lucht nadat Ajax met Liverpool-directeur Julian Ward geen akkoord bereikte. De club ging daarop in gesprek met de werkloze Duitser. Mislintat was vorige week een paar dagen in Amsterdam, waarbij hij met de clubleiding al grotendeels tot een akkoord kwam. De voorbije dagen volgde een deal over een verbintenis voor meerdere jaren en werden de laatste plooien gladgestreken.

Scout bij Dortmund en Arsenal

Mislintat was eerder als scout werkzaam voor Borussia Dortmund en Arsenal. Bij de Duitse topclub had hij een aandeel in tal van voltreffers, waaronder Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa en Ousmane Dembélé. Sindsdien staat hij ook te boek als de talentenspotter met 'diamantenogen'.

Mislukt bij Arsenal

In Londen zagen ze daar minder van terug. Mislintat vertrok na ruim een jaar bij Arsenal, om bij Stuttgart als technisch directeur aan de slag te gaan. Bij de huidige degradatiekandidaat vertrok hij in november. 1 van zijn laatste wapenfeiten was een gesprek met Peter Bosz, dus de kans lijkt groot dat de trainer die zo graag weer naar Ajax wil een belletje kan verwachten.

Zware klus voor diamantzoeker

Mislintat kan in de hoofdstad meteen aan de bak. Het ambitieuze Ajax moet nog een besluit nemen of de doorgeschoven John Heitinga aan kan blijven als hoofdtrainer. Daarnaast moet de bestuurder een inhaalslag maken met de selectie, die na een mislukte transformatie geen Europese ronde overleefde en op het punt staat onttroond te worden door aartsrivaal Feyenoord als landskampioen.

Portret van Mislintat