Dick Advocaat nu ook officieel gepresenteerd bij ADO: 'Willen meedoen aan play-offs'
i

ADO Den Haag

Dick Advocaat nu ook officieel gepresenteerd bij ADO: 'Willen meedoen aan play-offs'

Eimert Pruis • 13:02, 28-11-2022 / Laatste Update: 04:05, 12-12-2023

Dick Advocaat is vol goede moed begonnen aan zijn klus als trainer van ADO Den Haag. "We willen er sowieso bij zijn in de play-offs", verklaarde de opvolger van de vorige week ontslagen Dirk Kuijt tijdens zijn presentatie in het Bingoal-stadion in Den Haag.

Ondanks het feit dat ADO de winterstop in ging als nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie, ziet Advocaat nog kansen. De 75-jarige trainer denkt aan de 3e en 4e periode of een eindklassering bij de bovenste 8. "De mogelijkheden zijn er. Het kan niet zo zijn dat je 6 maanden geleden dicht bij promotie was en dan nu op de 17e plaats staat. Er moet iets in de groep zitten. Het geloof in eigen kwaliteiten moet terugkomen", aldus de oud-bondscoach van onder meer het Nederlands elftal.

Cirkel is rond

Advocaat maakt met zijn terugkeer in Den Haag de cirkel rond. De coach speelde in de jeugd bij ADO Den Haag, voordat hij tijdens het seizoen 1966-1967 als speler zijn professionele debuut maakte voor de club. De middenvelder kwam gedurende 2 periodes tot 158 wedstrijden voor ADO.

Altijd weer ergens aan de slag

Na zijn laatste periode als bondscoach van Oranje in 2017 werkte Advocaat als trainer bij achtereenvolgens Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Feyenoord en het nationale elftal van Irak. Eind vorig seizoen was hij nog enige tijd adviseur bij FC Utrecht.

4 zeges

ADO Den Haag staat met 16 punten op de 17e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg wist onder leiding van Kuijt slechts 4 overwinningen in 16 wedstrijden te boeken.