Dick Lukkien neemt na 7 jaar bij FC Emmen afscheid met degradatie: 'Vroeger konden we niet altijd rekenen op steun'
i

Pro Shots

Dick Lukkien neemt na 7 jaar bij FC Emmen afscheid met degradatie: 'Vroeger konden we niet altijd rekenen op steun'

Sjors Tanis • 23:25, 11-06-2023 / Laatste Update: 01:44, 12-12-2023

Dick Lukkien had FC Emmen bij zijn afscheid in de Eredivisie willen houden, maar de missie van de trainer mislukte. Emmen verloor ook het 2e en beslissende duel in de play-offs van promotie/degradatie van Almere City FC en degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. "We hebben over 2 wedstrijden verloren en waren niet goed genoeg", zei Lukkien voor de camera van ESPN.

"We hebben alles gedaan wat we konden, maar het mocht niet zo zijn."

Nieuwe uitdaging in Groningen

Lukkien vertrekt na 7 jaar als langstzittende coach in het huidige betaalde voetbal naar het ook gedegradeerde FC Groningen. Na de wedstrijd meldde hij zich bij de fans op de tribune. "Ik wilde ze bedanken voor de afgelopen jaren. Vroeger konden we niet altijd rekenen op steun en leek niemand te weten dat we op vrijdagavond speelden, maar na het 2e seizoen kwam het goed. Toen is alles ten goede veranderd", zei de trainer.

Lees ook: Sinds invoering nieuwe promotiesysteem degradeerden er iedere keer 3 teams uit Eredivisie

"Ik heb hier 7 jaar gezeten en met een kleine groep mensen hebben we ons stinkende best gedaan. Het doet pijn dat het zo afloopt. Ik had dit voor Emmen heel graag anders gewild." Lukkien hoopt dat Emmen snel terugkeert in de Eredivisie. "Ik hoop dat het goed komt, maar ik durf het niet te zeggen."