Dickie doet het! ADO bereikt voor het eerst in 18 jaar de kwartfinale van de beker

Jeroen Rooseboom • 00:04, 10-02-2023 / Laatste Update: 01:24, 08-01-2024

KKD-ploeg ADO heeft eredivisionist Go Ahead Eagles verslagen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De bezoekers waren de hele wedstrijd sterker, maar door een goal van Joel Zwarts staat de ploeg van Dick Advocaat in de kwartfinale. Dat is voor het eerst in 18 jaar.

De Eagles namen zoals verwacht het initiatief in de wedstrijd. ADO mocht zich dan ook gelukkig prijzen dat het bij rust 0-0 stond, want de bezoekers werden een aantal keren erg gevaarlijk. Ook had Go Ahead een penalty moeten krijgen na een overtreding op Markelo, maar door het ontbreken van een VAR kon de beslissing van scheidsrechter Edwin de Graaf niet worden teruggedraaid.

ADO tegen de verhouding in op voorsprong

Na rust was het wedstrijdbeeld grotendeels hetzelfde: de ploeg uit Deventer viel aan, de Hagenezen hielden tegen. Toch was het ADO wat het eerste doelpunt maakte. Joel Zwarts schoot de bal keurig in de hoek na een voorzet van Amar Catic.

De Eagles konden er daarna maar weinig tegenover zetten. Ze leken lamgeslagen. Het team van René Hake had wel veel de bal rondom het strafschopgebied van de thuisploeg, maar ze kwamen niet tot grote kansen. Geen van beide ploegen scoorde meer en daarom won ADO met 1-0. Zij staan in de kwartfinale. Heeft Dickie het toch weer geflikt!