Dickie weet van geen stoppen: 'Advocaat (75) in beeld als bondscoach Curaçao'
i

PRO SHOTS / Vincent de Vries

Dickie weet van geen stoppen: 'Advocaat (75) in beeld als bondscoach Curaçao'

Bart van der Wijst • 15:36, 15-09-2023 / Laatste Update: 00:53, 12-12-2023

Dick Advocaat zit alweer een goede 3 maanden zonder baan als trainer, dus is het hoog tijd dat hij weer aan de slag gaat. De 75-jarige Advocaat is nu tafelgast bij Veronica Offside, maar volgens collega Jan Boskamp kan hij een avontuur aangaan bij Curaçao.

Dat land ontsloeg, na een teleurstellende kwalificatie voor de Gold Cup, bondscoach Remko Bicentini. Advocaat wordt zijn opvolger, weet Boskamp. ESPN bevestigde vrijdagmiddag dat er gesprekken zijn.

Comeback 15.0

Advocaat roept eigenlijk al sinds 2011 dat hij bezig is aan zijn laatste trainersklus. Dat was ook na zijn recentste job bij ADO Den Haag het geval. Toch lijkt het erop dat hij er nog zeker één keer voor gaat.

Advocaat was al 7 keer eerder bondscoach. Hij coachte het Nederlands elftal (2x), de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland, Servië en Irak.

Boskamp

Maandag zaten Advocaat en Boskamp bij Veronica Offside. Daar vermoedde de oer-Feyenoorder al dat er wat speelde.

"Verleden week zei hij tegen mij: 'Was wel leuk hè, in Suriname en Curaçao'. Wij voetbalden daar voor het koninkrijk, maar dat is misschien al 60 jaar geleden. Dus ik dacht wat zit hij nou te zeiken steeds. En ineens begon het bij mij in te werken. Dan kom je er eigenlijk achter welke aanbieding hij heeft gehad. Curaçao natuurlijk", vertelde hij bij Koffie met Boskamp.