Die liggen elkaar niet! 'Lul' Van Hooijdonk ziet het niet zitten in Steijn: 'In Amsterdam moet je meer inhoud hebben'
i

Getty Images

Die liggen elkaar niet! 'Lul' Van Hooijdonk ziet het niet zitten in Steijn: 'In Amsterdam moet je meer inhoud hebben'

Sjors Tanis • 23:15, 14-06-2023 / Laatste Update: 05:21, 12-12-2023

Pierre van Hooijdonk zit woensdag bij de NOS om zijn analyse los te laten op het Nederlands elftal tegen Kroatië in de Nations League, maar hij kreeg bij het begin van de uitzending een vraag over een ander onderwerp: de aanstelling van Maurice Steijn als trainer van Ajax. "Ik heb al vaker mijn mening over Steijn gegeven, dat is nu niet anders."

Van Hooijdonk en Steijn hebben een moeizame relatie nadat Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre, Steijn als trainer had bij NAC. Die samenwerking verliep niet goed. Steijn haalde op zijn beurt flink uit naar Pierre bij Veronica Offside: "Ik vind hem een lul ja."

'Pure paniek'

Van Hooijdonk pakte de kans om Steijn nog eens naar beneden te halen met beide handen aan. "Ik denk dat het de pure paniek is bij Ajax", was de oud-voetballer duidelijk. "Iedereen wilde eigenlijk Peter Bosz hebben. Ik ben heel benieuwd wat de reden is dat Ajax niet voor Bosz is gegaan. Dat vind ik heel interessant."

Van Hoijdonk ging verder: "Met Steijn heb je een trainer die niet bekend staat als een trainer die van heel aanvallend voetbal houdt. Steijn is een prima peoplesmanager. Maar ik denk dat je in Amsterdam meer inhoud moet hebben." Mede-analyticus Rafael van der Vaart leek moeite te hebben zijn lach te onderdrukken.