Diego Costa was doodsbang voor wolven in transferfilmpje: 'Toen wist ik dat het gedaan was'

Bart van der Wijst • 19:27, 12-09-2022 / Laatste Update: 20:22, 07-01-2024

Diego Costa werd maandagmiddag gepresenteerd als nieuwe spits van Wolverhampton Wanderers. De spits komt transfervrij naar de club omdat de Oostenrijkse aanwinst Sasa Kalajdzic er een heel jaar uitligt vanwege een knieblessure. Costa werd bij de Wolves op zieke wijze aangekondigd, al poepte hij daarbij wel bijna in zijn broek.

In het transferfilmpje dat door het mediateam in elkaar werd geknutseld, moest Diego Costa namelijk 3 wolven aan een ketting in toom te zien houden. Achteraf gaf hij toe dat hij dat niet de meest prettige ervaring vond.

Doodsbang

De 33-jarige spits ziet er uit als iemand die nergens bang voor is. Toch is dat niet helemaal het geval. "Ik was doodsbang", erkende Costa in gesprek met het eigen mediateam. "Terwijl ik die ketting vasthield, bleef ik denken: 'wat als deze wolf erover denkt om bovenop me te springen?' En toen deden ze dat alledrie."

Tijdens de videoshoot voelde de spits zich niet helemaal op zijn gemak. "Toen de wolven kwamen en mijn voet roken, wist ik dat het gedaan was", grapte Costa. "Ik was toen wel een beetje bang. Dat waren wolven, geen honden. Het was een leuke ervaring, maar niet erg comfortabel. Ik heb thuis 5 honden, maar dat zijn geen wolven!"