Diego Simeone negeert kritiek Sacchi en Van Basten: 'Mijn vader zei altijd: praat nooit zomaar onzin'
i

Getty Images

Diego Simeone negeert kritiek Sacchi en Van Basten: 'Mijn vader zei altijd: praat nooit zomaar onzin'

Eimert Pruis • 18:21, 12-04-2022 / Laatste Update: 08:06, 12-12-2023

Trainer Diego Simeone van Atlético Madrid kreeg veel kritiek op zijn tactiek in de uitwedstrijd tegen Manchester City, maar de Argentijn is niet van plan om zijn aanpak daarom te veranderen voor de return. De 51-jarige Argentijn vindt ook dat zijn criticasters hun mond moeten houden.

"Mijn vader zei altijd: praat nooit zomaar onzin. Als ik me niet helemaal vergis, heb ik sinds ik in 2005 als trainer begon nog nooit een collega bekritiseerd", zei Simeone. "Je kan op verschillende manieren voetballen, ik heb mijn manier. Maar je moet je collega's respecteren. Altijd, altijd, altijd. Maar het zijn heel vaak oud-spelers of oud-trainers die van alles roepen om aandacht te trekken. Ik negeer ze gewoon."

Sacchi en Van Basten walgen van voetbal Simeone

Atlético verloor vorige week in Engeland het eerste duel met Manchester City in de kwartfinales van de Champions League met 1-0. De ploeg van Simeone speelde bijzonder verdedigend tegen de koploper van Engeland. De Italiaanse oud-toptrainer Arrigo Sacchi noemde het "prehistorisch voetbal, uit de jaren 60". Marco van Basten liet maandagavond in Rondo weten het spel van de ploeg van Simeone te verafschuwen.

'We gaan doen waar we goed in zijn'

Simeone liet doorschemeren dat zijn ploeg voor eigen publiek niet heel anders gaat spelen. "We gaan doen waar we goed in zijn. We hebben hoop overgehouden aan de eerste wedstrijd, al weten we dat hoop alleen niet genoeg is. We willen nu beter combineren, sneller omschakelen en we hopen dat onze topspelers een fantastische avond hebben. Alles is mogelijk”, aldus Simeone. "Het gaat niet om woorden, het gaat om wat er op het veld gebeurt zodra de wedstrijd begint."

Check hieronder de uitzending van Rondo, waarin onder meer over Diego Simeone wordt gesproken: