Diep Duitsland in: check hier in welke stadions Oranje speelt in de groepsfase van het EK 2024
i

Pro Shots

Diep Duitsland in: check hier in welke stadions Oranje speelt in de groepsfase van het EK 2024

Yvo van Dorst • 14:36, 04-12-2023 / Laatste Update: 22:57, 07-01-2024

Bijna de helft van de stadions waar wordt gespeeld tijdens het EK in Duitsland, ligt op een klein afstandje van de grens met Nederland. Alleen zal Oranje daar in de groepsfase niet in actie komen. De Oranje-karavaan moet namelijk diep Duitsland in: naar Hamburg, Leipzig en Berlijn.

Stadions waar Oranje speelt

De stadions in Gelsenkirchen, Dortmund, Düsseldorf en Keulen liggen op bijna een steenworp afstand van de Duitse grens, maar die plekken doet Oranje in de groepsfase nog niet aan. De loting van het EK zorgde dat Nederland in poule D kwam. De wedstrijd tegen Frankrijk wordt dus gespeeld in Leipzig, die tegen Oostenrijk in Berlijn en de winnaar van de play-offs treft Nederland in Hamburg.

Kaartverkoop

De KNVB gooit komende week al kaarten voor het toernooi in de verkoop. Het Nederlands elftal begint op 16 juni met een wedstrijd tegen de winnaar van de play-offs. Dat wordt Polen, Wales, Finland of Estland. Op 21 juni is Frankrijk de tegenstander in Leipzig en de laatste groepswedstrijd is in Berlijn tegen Oostenrijk.

Oranjecamping

Tijdens het EK in Duitsland keert de Oranjecamping weer terug. Een camping vol Oranje-supporters was voor het eerst tijdens het WK 1998 in Frankrijk. In 2024 organiseert evenementenorganisator Tribe Company de camping. In het spoor van het Nederlands elftal reist de camping mee met het Nederlands elftal.