'Dikke boete voor als maaltijdbezorger verklede YouTuber op het veld bij Volendam'
i

ANP

'Dikke boete voor als maaltijdbezorger verklede YouTuber op het veld bij Volendam'

Joris Kaper • 16:34, 25-10-2022 / Laatste Update: 02:15, 12-12-2023

De 'maaltijdbezorger' die tijdens het duel van FC Volendam tegen sc Heerenveen opeens op het veld stond, kan een dikke boete verwachten. Dat zegt zakelijk directeur Richard de Weijze van de Volendammers in de Leeuwarder Courant.

Tijdens de 2e helft van het duel (1-3) liep er opeens iemand verkleed als maaltijdbezorger het veld op, wat uiteindelijk een "YouTuber bleek te zijn die opdrachten krijgt van zijn volgers om gekke stunts uit te halen", aldus De Weijze. "Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren."

Dikke boete

De YouTuber kan in ieder geval een dikke boete tegemoet zien. Niet alleen heeft hij een stadionverbod gekregen, maar ook een boete van 2.000 euro van FC Volendam. Bovendien is hij aangemeld bij de KNVB voor het stadionverbod en dan komt er nog automatisch een boete van 450 euro bij.

Ook ESPN kan nog een boete uitdelen. Op het maken én delen van beelden van een wedstrijd staat namelijk een boete, dus als deze YouTuber beelden van zijn stunt online zet, kan hij wellicht nog een boete tegemoet zien.