🎥 | Direct nieuwe rel in Turkije: voorzitter haalt spelers van het veld uit onvrede over arbitrage

Jeroen Rooseboom • 09:30, 20-12-2023 / Laatste Update: 21:57, 07-01-2024

Op de dag van de hervatting van de Turkse voetbalcompetitie is het direct weer misgegaan. Het duel tussen Istanbulspor en Trabzonspor werd gestaakt nadat de voorzitter van de thuisclub zijn spelers had opgedragen van het veld te stappen. Hij was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter.

Trabzonspor stond ruim een kwartier voor tijd met 1-2 voor toen de spelers van de thuisploeg het veld afliepen en het duel stil kwam te liggen. De voorzitter van Istanbulspor, Ecmel Faik Sarıalioglu, vond dat zijn ploeg vlak daarvoor een strafschop had moeten krijgen.

Verdrietige dag

"Het is een verdrietige dag voor het voetbal. We zullen nu afwachten wat de Turkse voetbalbond hiermee gaat doen", zei Trabzonspor-trainer Abdullah Avci. Zijn club staat momenteel 4e in de Turkse competitie, ver achter koplopers Fenerbahçe en Galatasaray. Istanbulspor staat stijf onderaan.

Scheidsrechter neergemept

De wedstrijden in de Turkse competitie gingen vorige week niet door nadat Faruk Koca, de voorzitter van voetbalclub Ankaragücü, na een wedstrijd de scheidsrechter had neergeslagen. Daarop werd Koca levenslang geschorst. Het competitievoetbal lag ruim een week stil.