🎥​ | Directeur RKC geeft uitleg over situatie Etienne Vaessen: 'Hij heeft geen idee wat er gebeurd is'

Noah Hoogenboezem • 10:25, 01-10-2023 / Laatste Update: 23:51, 07-01-2024

Het was zaterdagavond gigantisch schrikken bij RKC-Ajax toen RKC-keeper Etienne Vaessen bewegingsloos bleef liggen na een botsing. Gelukkig werd even later duidelijk dat hij weer bij kennis en aanspreekbaar was. Algemeen directeur Frank van Mosselveld gaf laat op de zaterdagavond een update.

"Hij is aanspreekbaar, maar heeft zelf geen idee wat er gebeurd is", zei Van Mosselveld tegen ESPN. "Een groot compliment naar de medische mensen. Hij was out en volgens het protocol moet je dan beginnen met reanimeren. Gelukkig lijkt het er niet op dat het iets met zijn hart is, maar dat het vooral komt doordat hij op de zijkant van zijn hoofd geraakt werd."

Keeper naar het ziekenhuis

Van Mosselveld vertelde dat Vaessen redelijk snel weer bij was gekomen: "Op het veld was hij alweer bij. Hij werd afgeschermd door iedereen en dat schrikt natuurlijk iedereen af, omdat je niet weet wat er aan de hand is." De keeper is later naar het ziekenhuis gebracht: "Daar gaan ze allerlei scans doen dus laten we hopen dat het meevalt."

Gebroken spelers

Op het moment van de botsing waren er 83 minuten gevoetbald en de wedstrijd werd uiteindelijk definitief gestaakt. Dat was een abc'tje volgens de algemeen directeur: "De spelers waren gebroken. Samen met aanvoerder Michiel Kramer hebben we al snel besloten dat doorspelen geen zin had."