Directeur van De Kuip schrikt van alle schade: 'Met name bij de vakken met Ajax-fans'
i

Marcel van Dorst- EYE4images

Directeur van De Kuip schrikt van alle schade: 'Met name bij de vakken met Ajax-fans'

Brian Vesseur • 14:12, 01-05-2023 / Laatste Update: 08:53, 12-12-2023

Lilian de Leeuw is geschrokken van alle schade die zondag is aangericht in De Kuip. Zondag stond de bekerfinale tussen PSV en Ajax op het programma en De Leeuw is de stadiondirecteur. Vooral in de vakken met Ajax-fans was het raak, zegt de stadiondirecteur.

De Leeuw is niet op haar achterhoofd gevallen. "Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten. Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd."

Hele stadion

Daarna duidt De Leeuw op de plekken waar het met name is mis gegaan. "Er is door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, flink huisgehouden. Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken."