Vlijmscherpe analyse van Dirk Kuijt: 'We moeten zorgen dat we resultaten gaan halen'
i

Pro Shots

Vlijmscherpe analyse van Dirk Kuijt: 'We moeten zorgen dat we resultaten gaan halen'

Jeroen Rooseboom • 16:46, 27-08-2022 / Laatste Update: 23:19, 08-01-2024

ADO Den Haag kent een bijzonder slechte start van het seizoen en nieuwe trainer Dirk Kuijt moet het ontgelden in de media. De 1e 3 wedstrijden van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werden verloren, maar Kuijt houdt vertrouwen in de toekomst.

ADO bungelt aan de onderkant van de ranglijst doordat de club verloor van Heracles (4-0), Den Bosch (0-2) en MVV (3-1). Het loopt nog bepaald niet lekker dus in de stad achter de duinen. "Ik denk dat we in de 1e wedstrijd een heel goed Heracles tegenover ons hadden", zei Kuijt tegen Voetbal International. "Ze kwamen heel goed uit de startblokken en wij werden overrompeld. Dat je zo'n wedstrijd verliest, dat kan, maar de manier waarop, dat kan natuurlijk niet".

Lees ook: Dirk Kuijt reageert na zoveelste dreun op rij: ‘Wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken’

Pech

Daarna vond Mr. Duracell dat zijn ploeg pech had tegen MVV. "Als je 30 doelpogingen hebt tegen MVV, en dat afzet tegen de doelpogingen van MVV, dan is de kans heel groot dat je normaal gesproken wint. En dan zeker met de kwaliteit spelers die wij hebben. Maar op dat moment lukt dat dan net nog niet", luidde de analyse van de trainer. "We moeten zorgen dat we resultaten gaan halen."

Zondag volgt een nieuwe mogelijkheid voor Kuijt en ADO om de 1e punten van het seizoen binnen te hengelen. Dan spelen de Hagenezen thuis tegen Jong Ajax.