Dirk Kuyt begint met gelijkspel als Beerschot-trainer: 'Wil het killerinstinct zien'
i

Pro Shots

Dirk Kuyt begint met gelijkspel als Beerschot-trainer: 'Wil het killerinstinct zien'

Brian Vesseur • 10:57, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:48, 15-01-2024

Dirk Kuyt heeft vrijdagavond zijn eerste wedstrijd als trainer van Beerschot gelijkgespeeld tegen het tweede elftal van Anderlecht. Beerschot staat ondanks het gelijkspel (1-1) bovenaan op het tweede niveau in België. De 43-jarige Kuyt zag een boel hoopvolle dingen bij zijn eerste wedstrijd.

Hij zei tegen Sporza: "We hebben in balbezit gedomineerd en voetbalden heel wat kansen bij elkaar, maar we schoten te weinig op doel. We begonnen ook goed aan de wedstrijd, maar we vergaten vol door te gaan. En na de rust krijgen we dan een onnodige treffer tegen." Een van zijn verdedigers, Derrick Tshimanga, veroorzaakte een penalty.

Na de 1-1 ging Beerschot vol op zoek naar de winnende treffer. "Pas daarna heb ik de ploeg eigenlijk echt vol overgave en met heel veel moed zien voetballen. We hebben dus wel laten zien dat we écht wilden winnen, dat merkte ik ook aan de reacties achteraf."

Killersinstinct

Zulte Waregem komt dit weekend nog in actie en kan de koppositie overnemen. De club heeft nu één punt minder dan Beerschot. Kuyt houdt de goede moed erin. "Er is hier heel veel kwaliteit aanwezig, maar er moeten toch nog enkele puntjes op de i gezet worden. Ik wil het echte killerinstinct van deze ploeg nog zien."