Dirk Kuyt na zege op koploper PEC: 'Mazzel? Geluk dwing je ook af'
i

Pro Shots

Dirk Kuyt na zege op koploper PEC: 'Mazzel? Geluk dwing je ook af'

Joris Kaper • 11:15, 17-09-2022 / Laatste Update: 01:14, 12-12-2023

ADO Den Haag-coach Dirk Kuyt kon vrijdagavond eindelijk weer eens lachen. Kuyt boekte met zijn ploeg op bezoek bij koploper PEC Zwolle een 1-2-overwinning en dat was pas zijn 2e zege van dit seizoen. En die was nodig, want de beginnend trainer krijgt veel kritiek.

"Ik ben daar niet zo heel erg mee bezig", zei Kuyt vrijdag. "Daar heb je mee te maken met het voetbalverleden wat ik heb. En ik ben een beginnend trainer, dus daar kijken mensen ook met interesse naar. De resultaten zijn gewoon niet goed en dan weet je dat mensen daar iets over te zeggen hebben, maar ik kan daar prima mee omgaan", zei Kuyt voor het duel met PEC Zwolle.

Persoonlijk

"Dat het soms een beetje persoonlijk wordt vind ik wel vervelend in Nederland", vervolgt hij. "Wij vinden het heerlijk om mensen af te zeiken die iets gepresteerd hebben. Ik denk altijd: jongens, gun elkaar het beste. Leven en laten leven zeg ik altijd."

'Geluk dwing je af'

Kuyt vond na afloop dat ADO verdiend gewonnen had. "Mensen kunnen wel zeggen 'mazzel', maar ik vind dat we verdiend gewonnen hebben. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, dat weten we in Nederland. Soms heb je geluk nodig, maar dat dwing je ook af."