Dirk Kuyt over zijn 'gokverslaving': 'Zal niet ontkennen dat ik naïef ben geweest'
i

ANP

Dirk Kuyt over zijn 'gokverslaving': 'Zal niet ontkennen dat ik naïef ben geweest'

Marcel Roes • 20:38, 24-11-2021 / Laatste Update: 23:08, 11-12-2023

Dirk Kuyt is een keurige christelijke jongen uit Katwijk, die meent dat het geloof hem ver heeft gebracht. Soms ook had Kuyt niet alleen geloof in Jezus Christus de Verlosser, maar ook een sterk geloof in de uitkomst van een bepaald voetbalpotje. En dan ging Kuyt gokken.

Eerder in november bleek dat Kuyt en Wesley Sneijder gokten bij Edobet, een gokkantoor dat was opgericht door een crimineel. En in het kader van politie-onderzoek naar die crimineel werden de voormalige Oranje-internationals verhoord.

Getuige

In de studio van RTL7 wilde de ex-aanvaller best wat zeggen over zijn gokverleden en het onderzoek. "Daar ben ik als getuige verhoord en heb ik netjes antwoord op gegeven", legt Kuyt uit. "Die zaak is afgelopen maart voorgekomen, in februari heb ik een getuigenverklaring afgelegd. Daar heb ik netjes naar eer en geweten op geantwoord."

Maar vergokte Dirkie dan echt 25.000 euro per dag? "Wat ik ook heel graag even wil zeggen is dat de bedragen die genoemd werden, ook door de politieverhoorders, dat dat absoluut niet waar is. Dat heeft nooit plaatsgevonden."

Meer dan gemiddeld

"Ik heb een gokje gewaagd, net als heel veel mensen gedaan hebben denk ik in hun leven", erkent hij. "Daar worden we tegenwoordig in de reclames ook mee platgegooid. Misschien wel iets meer dan de gemiddelde Nederlander. Ik zal ook niet ontkennen dat ik misschien naïef ben geweest, en dat ik het in de toekomst anders ga doen is ook zeker een feit."