Dirk Kuijt reageert na zoveelste dreun op rij: 'Wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken'

Bart van der Wijst • 12:41, 20-08-2022 / Laatste Update: 22:08, 11-12-2023

Dirk Kuijt is zijn avontuur als hoofdcoach van ADO Den Haag nog niet heel succesvol begonnen. De oud-international zag zijn elftal de eerste 3 wedstrijden van het seizoen verliezen. Vrijdagavond ging het tegen MVV mis, in Maastricht werd met 3-1 verloren.

Al na 15 seconden ging het mis in Stadion de Geusselt. Koen Kostons profiteerde van gepruts achterin bij ADO Den Haag en maakte de 1-0. De Hagenezen probeerden er nog wel een resultaat uit te halen, dat lukte niet. Daardoor staat ADO na 3 duels stijf onderaan in de KKD.

Geluk nodig

"Het heeft ook met vertrouwen te maken", verklaarde Kuijt de dip van zijn spelers. "Je kunt er van alles over roepen, ik kan van alles over mijn spelers zeggen, maar dat ga ik niet doen. Ik waardeer ze enorm. Ik weet hoe lastig ze het hebben. We moeten met elkaar uit deze heel lastige situatie komen. Dat geldt voor de spelers en voor de staf. Als je ziet hoe hard iedereen werkt, doen ze zichzelf zo enorm tekort door zo aan een wedstrijd te beginnen", aldus Kuijt.

"Nee, ik vind alleen… Ik wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken, maar dat ga ik niet doen", reageerde Kuijt op de vraag of hij er moedeloos van wordt. "Vertrouwen is zo belangrijk in de sport. Je hebt ook een gelukje nodig om over het dode punt heen te komen, dat je in de 2e helft bijvoorbeeld de 2-2 maakt. Dan kun je een grote stap voorwaarts maken, maar nu staan we in z'n achteruit", blikte de oefenmeester terug.