Dirk Kuyt toont vechtlust bij Beerschot: 'Ben neergeslagen en weer opgestaan'
i

ProShots

Dirk Kuyt toont vechtlust bij Beerschot: 'Ben neergeslagen en weer opgestaan'

Jeroen Rooseboom • 20:41, 03-01-2024 / Laatste Update: 02:49, 08-01-2024

Dirk Kuyt is sinds kort de nieuwe trainer van het Belgische Beerschot. Na zijn mislukte periode als coach bij ADO Den Haag staat de ex-international nu voor zijn volgende klus, waar 1 ding van hem verwacht wordt: promoveren naar de Jupiler Pro League.

Beerschot staat op dit moment 2e in de Challenger Pro League, het 2e niveau van België. Die plek geeft nog recht op rechtstreekse promotie, maar 1 treetje lager niet meer. Kuyt weet dus wat hem te doen staat. Gelukkig voelt hij zich gesteund in Antwerpen. "Ik proef bij de Belgen veel waardering voor de mens Dirk Kuyt en veel nieuwsgierigheid naar de trainer Dirk Kuyt" zei hij volgens het AD.

Geen revanche

Kuyt ziet de kans die hij krijgt bij Beerschot niet als een mogelijkheid om revanche te nemen op zijn slechte periode bij ADO. "Maar wel van een ontzettende drive en ambitie om mezelf te laten gelden als coach. Het is niet gelukt bij ADO en daar heb ik zelf ook verantwoordelijkheid in gehad, maar dat neemt niet weg dat ik een winnaar ben."

Daarna gooit de oud-speler van o.a. Feyenoord en Liverpool er een prachtige tegeltjeswijsheid in: "Winnaars kun je het beste omschrijven als mensen die heel goed kunnen omgaan met tegenslag. Heel veel mensen die worden neergeslagen, staan niet meer op. Bij ADO ben ik keihard neergeslagen, maar ben ik wel weer opgestaan. Vandaar dat ik hier nu zit om mijn volgende gevecht aan te gaan."

Visie

Om ervaring en inspiratie op te doen, reisde de werkloze trainer stad en land af om in de keuken te kijken bij profclubs. Zo liep hij mee bij Feyenoord en bezocht de trainingscomplexen van 2 andere clubs waar hij als speler onder contract stond, Fenerbahçe en FC Utrecht.

"Gewoon, om te zien hoe er gewerkt wordt en wat ik ervan kan meenemen in mijn ontwikkeling", aldus Kuyt. "Ik heb een bepaalde visie, hou van aanvallend voetbal en heb graag meer de bal dan de tegenstander. Ik kijk ook graag naar evolutie in het voetbal. Ik vind Brighton interessant, volg Liverpool veel en zie Slot iets anders neerzetten bij Feyenoord dan de club al had. Daar probeer je dingen van op te pikken en mee te nemen in je eigen visie als trainer."