Dit duo staat in de startblokken om Barcelona-trainer Koeman te vervangen

Marcel Roes • 11:05, 22-09-2021 / Laatste Update: 21:24, 07-01-2024

Ronald Koeman lijkt zijn langste tijd bij FC Barcelona te hebben gehad. De resultaten zijn beroerd, de sfeer is beroerd, de vooruitzichten zijn beroerd, de manier van spelen is beroerd. Alles in en rond Barca is beroerd. En dus moet er iets veranderen.

Enric Masip, de persoonlijke adviseur van voorzitter Joan Laporta, weigerde in een interview ">met TV3 zijn steun uit te spreken voor de Koeman. Ook gonst het in de Spaanse kranten van geruchten over de opvolger van Koeman. "Ontslag? Ik ga geen ja of nee zeggen. Maar als je ziet dat dingen niet werken, dan is het normaal om te twijfelen", zo stak hij alvast een klein dolkje in Koemans rug.

Martinez/Henry

In Sport en Mundo Deportivo én de Belgische krant Het Laatste Nieuws staat dat FC Barcelona een gooi wil doen naar Roberto Martínez, de Spaanse bondscoach van de Rode Duivels, en diens assistent Thierry Henry, oud-speler van FC Barcelona. Volgens HLN zou Martínez pas na de Final Four van de Nations League over zijn toekomst beslissen.

Afkoopsom

De financiële situatie van Barcelona laat het amper toe om de afkoopsom van Koeman te betalen. Vorige week meldde Laporta dat de totale schuld van de Catalaanse club 1,35 miljard euro bedraagt.