Dit is de 1e voorlopige Oranje-selectie van bondscoach Van Gaal: 3 debutanten, geen Dumfries

Trevor Wagener • 15:02, 13-08-2021 / Laatste Update: 08:30, 05-01-2024

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn 1e voorselectie van Oranje, in zijn 3e termijn als bondscoach, bekendgemaakt! Lees gauw verder om erachter te komen wie de 70-jarige trainer heeft opgeroepen voor de 3 interlands die begin september plaatsvinden.

Hierboven check je de hele voorselectie van 25 spelers!

Stekelenburg beëindigt interlandloopbaan

De 38-jarige doelman Maarten Stekelenburg zit er niet bij. De KNVB liet vlak na het bekend maken van de voorselectie weten dat Stekelenburg een punt zet achter zijn interlandcarrière. De keeper van Ajax was bij het EK nog 1e keuze onder Frank de Boer.

3 debutanten, géén Dumfries

Devyne Rensch, Remko Pasveer (Ajax) en Tyrell Malacia (Feyenoord) zitten er voor het eerst bij. Virgil van Dijk is weer terug na een langdurige blessure waardoor hij het EK miste. In de voorselectie ontbreekt Denzel Dumfries. De rechtsback, smaakmaker op het EK, zit in de afrondende fase van zijn transfer van PSV naar Internazionale.

Van de EK-selectie van de vorige bondscoach De Boer ontbreken naast Dumfries ook Patrick van Aanholt (Galatasaray), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Owen Wijndal (AZ), Luuk de Jong (Sevilla) en Quincy Promes (Spartak Moskou).

Programma in september

Oranje speelt op 1 september tegen Noorwegen. Op 4 september wacht Montenegro en op 7 september speelt het Nederlands elftal tegen Turkije. Op 27 augustus - ook op een vrijdag - maakt Van Gaal de definitieve lijst met spelers bekend.

3e keer Van Gaal

Vorige week woensdag werd Van Gaal gepresenteerd door de KNVB. Oranje staat 2e in de poule met even veel punten als Noorwegen en Montenegro. Koploper Turkije heeft 1 punt meer.