Dit is de 3e keeper van Manchester City die 107 minuten speelde, maar wel 9(!) prijzen won
i

Getty Images

Dit is de 3e keeper van Manchester City die 107 minuten speelde, maar wel 9(!) prijzen won

Yvo van Dorst • 18:57, 17-08-2023 / Laatste Update: 23:56, 08-01-2024

Manchester City pakte woensdagavond de Super Cup en daarmee wordt de prijzenkanst van The Citizens aardig gevuld. Zo ook die van Scott Carson, de 37-jarige doelman die in totaal 107 minuten voor de club speelde, maar al wel 9 prijzen wist te winnen met Manchester City.

In 2022 speelde Carson 17 minuten in het eigen stadion tijdens het Champions League-duel in de laatste 16 tegen Sporting Portugal. In 2021 speelde hij 1 volledige Premier League-wedstrijd tegen Newcastle United. In dat duel kreeg hij wel 3 goals om de oren. De andere duels worden gekeept door 1e doelman Ederson of 2e keeper Stefan Ortega.

Prijzenkast

Ondanks het feit dat Carson maar weinig minuten onder de lat stond bij City, kan hij wel een enorme prijzenkast laten zien. Zo werd de Engels international 3 keer kampioen van de Premier League, 2 keer won hij de League Cup en hij won 1 keer de Champions League, FA Cup, Community Shield en dus woensdagavond de Super Cup.

Carrière

Het lijstje met het aantal clubs dat Carson heeft gehad is bijna net zo groot als het lijstje prijzen. De doelman uit Whitehaven speelde voor Leeds United, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton Athletic, Aston Villa, Wigan Athletic, het Turkse Bursaspor, West Bromwich Albion en Derby County voor hij naar City kwam.