📝 | Dit is de definitieve Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal voor de komende 3 interlands

Robert Hüsken • 14:02, 27-08-2021 / Laatste Update: 19:01, 13-12-2023

Bondscoach Louis van Gaal heeft zojuist zijn definitieve Oranje-selectie bekend gemaakt. Deze voetballers moeten het gaan doen in de komende 3 WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (uit), Montenegro en Turkije (allebei thuis).

Zie ook: bekijk hier de persconferentie van Louis van Gaal

Rondom het bekend maken van de voorselectie werd al bekend dat doelman Maarten Stekelenburg niet meer in actie zal komen voor het Nederlands elftal. De keeper van Ajax vindt het na het EK wel mooi geweest. Zijn collega bij Ajax, Remko Pasveer, zat daarentegen voor het eerst in zijn carrière in de voorselectie van Oranje. Net als Devyne Rensch en Tyrell Malacia. Pasveer is uiteindelijk afgevallen. Net als Donny van de Beek. "Hij moet wedstrijden gaan spelen."

Cillessen

Jasper Cillessen zat al niet bij de voorselectie. Hij keept, mede door blessures, niet bij Valencia. "Keeperstrainer Frans Hoek heeft denk ik wel 20 keer contact gehad met Jasper Cillessen. Er was altijd wel wat. Daar kan ik niet van op aan. Niet fitte spelers zijn er niet bij, tenzij ik echt niemand anders heb."

Malacia, Rensch en Bergwijn erbij

Malacia en Rensch zitten er wel bij. Net als de eerder niet opgeroepen Denzel Dumfries en Steven Bergwijn! "Hij vergroot de mogelijkheden om 4-3-3 te gaan spelen", zei Van Gaal over Bergwijn, die in eerste instantie niet geselecteerd was omdat hij geen speelminuten had gemaakt bij Tottenham.

Programma Nederlands elftal

Noorwegen - Nederland (1 september)

Nederland - Montenegro (4 september)

Nederland - Turkije (7 september)

Stand WK-kwalificatie

1. Turkije 3-7

2. Nederland 3-6

3. Montenegro 3-6

4. Noorwegen 3-6

5. Letland 3-1

6. Gibraltar 3-0

De nummer 1 plaatst zich direct voor het WK in Qatar, de nummer 2 gaat de play-offs in.