Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Ierland
i

Pro Shots

Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Ierland

Noah Hoogenboezem • 20:43, 18-11-2023 / Laatste Update: 14:25, 07-01-2024

Het Nederlands elftal kan zich zaterdagavond plaatsen voor het EK 2024. Dan moet er in Amsterdam alleen nog even gewonnen worden van Ierland. Bondscoach Ronald Koeman heeft de 11 namen bekendgemaakt die dat moeten gaan doen. Check hier de opstelling van het Nederlands elftal tegen Ierland.

Lees ook: TV-gids: op deze zender komt Oranje – Ierland

Oranje mist een heleboel verdedigers door blessures, maar Koeman heeft er toch een aantal gevonden om op te stellen. Virgil van Dijk is natuurlijk een zekerheidje en de andere 2 centrale verdedigers zijn zaterdag Stefan de Vrij en Daley Blind. Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman zijn de 2 backs van Oranje.

Schouten

Op het middenveld kiest Koeman net als vorige maand voor Tijjani Reijnders, maar naast hem staat wel iemand anders. Jerdy Schouten speelt namelijk en dat betekent dat Mats Wieffer en Joey Veerman op de bank beginnen. Zij speelden vorige maand allebei 1 interland als basisspeler. Schouten speelde vorig jaar juni zijn enige interland.

Opstelling Nederlands elftal tegen Ierland

Oranje: Verbruggen; De Vrij, Van Dijk, Blind; Dumfries, Schouten, Reijnders, Hartman; Simons, Weghorst, Gakpo

Opstelling Ierland: Bazunu; Doherty, O'Shea, Collins, Scales, Manning; Cullen, Knight, Browne; Robinson, Ferguson

EK 2024

De wedstrijd tussen Nederland en Ierland wordt zaterdag gespeeld in de Johan Cruijff Arena en begint om 20.45 uur. Nederland moet nog 3 punten pakken om zeker te zijn van het EK. Lukt dat niet tegen Ierland, dan kan dat dinsdag ook nog in de uitwedstrijd tegen Gibraltar.