⚽️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 | Dit is de selectie van Engeland voor het EK voetbal

Sjors Tanis • 22:04, 01-06-2021 / Laatste Update: 18:14, 13-12-2023

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft Jesse Lingard gepasseerd voor zijn definitieve EK-selectie van 26 spelers. De middenvelder van Manchester United maakte in de 2e seizoenshelft als huurling de nodige indruk bij West Ham United.

Southgate heeft hem bij het EK echter niet nodig.

Mét Maguire

Ook de verdedigers Ben Godfrey en Ben White, doelman Aaron Ramsdale, aanvaller Ollie Watkins en middenvelder James Ward-Prowse haalden de Engelse eindselectie niet. Aanvaller Mason Greenwood viel eerder al af wegens een blessure. Harry Maguire en Jordan Henderson, beiden nog niet helemaal fit na blessureleed, zijn wel van de partij.

Engeland oefent woensdag tegen Oostenrijk, 1 van de tegenstanders van Oranje op het EK. Zondag volgt nog een ontmoeting met Roemenië. Engeland neemt het daarna in de groepsfase van het EK op tegen Kroatië, Schotland en Tsjechië.

Lingard wél in actie tijdens oefenduel

Opvallend is dat Lingard tegen Oostenrijk nog wel een basisplaats krijgt van Southgate. "Hij verdient de kans om mijn ongelijk aan te tonen", aldus de bondscoach. Ook de andere spelers die voor het EK zijn gepasseerd, blijven tot en met zondag bij de ploeg. "Als er onverhoopt blessures komen, kunnen we de vervangers meteen uit het groepje afvallers halen."