Dit is de tijdelijke vervanger van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax
i

ANP

Dit is de tijdelijke vervanger van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax

Robert Hüsken • 09:24, 31-10-2023 / Laatste Update: 21:55, 05-01-2024

Kelvin de Lang is verantwoordelijk voor de komende transferperiode bij Aja, zo heeft interim-algemeen directeur Jan van Halst bekendgemaakt op de clubwebsite van Ajax. Hoofd scouting De Lang neemt in januari de taken over van Klaas-Jan Huntelaar, die kampt met een burn-out.

Na het ontslag van Sven Mislintat in september zit Ajax zonder technisch directeur. De taken van de Duitser zouden worden waargenomen door Huntelaar, maar hij heeft noodgedwongen wat gas teruggenomen. ,,Hij heeft even rust nodig en dat gunnen we hem ook’’, vertelt Van Halst op de clubwebsite.

,,We hebben Kelvin de Lang gevraagd, het hoofd scouting, of hij op interim-basis die rol wil overnemen. Hij gaat dat coördineren met een team om zich heen richting de eerstvolgende transferperiode. Er zijn meerdere mensen van de Toekomst die zich daarbij aansluiten. Ik houd daarvan: karakterspelers staan juist in deze tijd op’’, aldus Van Halst.

Manchester City

De 42-jarige De Lang verliet afgelopen zomer Manchester City voor de functie van hoofd scouting bij Ajax. Hij werkte 6 jaar als scout voor de kampioen van Engeland.