Dit is de uitleg van Noussair Mazraoui na zijn pro-Palestina-post
i

Getty Images

Dit is de uitleg van Noussair Mazraoui na zijn pro-Palestina-post

Robert Hüsken • 13:31, 16-10-2023 / Laatste Update: 22:09, 04-01-2024

Noussair Mazraoui heeft in de Duitse krant Bild gereageerd op de pleuris die is uitgebroken na zijn Instagram-post van zaterdag. De post van de 25-jarige verdediger van Bayern München veroorzaakte vooral in Duitsland een storm aan kritiek.

Oud-Ajacied Mazraoui deelde op social media een bericht waarin hij de Palestijnen de overwinning toewenst in het conflict met Israël. In de stijl van een gebed was een stem te horen bij de post: ,,God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God genade geven aan de doden, moge God hun gewonden genezen.”<

,,Ze proberen ons monddood te maken. Het is letterlijk wij tegen de wereld”, aldus de verdediger. Op het door hem geplaatste filmpje is een wapperende vlag van Palestina te zien. Mazraoui schreef daarbij ‘Ameen’ (Amen) naast een emoji met gevouwen handen. Bayern München had nota bene vorig weekeinde kort na de aanval van Hamas geschreven dat de club zich zorgen maakt over zijn ‘vrienden’ in Israël, onder wie de Israëlische reservedoelman Daniel Peretz. Bild meldde gisteren dat de post van Mazraoui hard aankwam bij teamgenoot Peretz.

Reactie in Bild

In Bild reageert Mazraoui, die zaterdag met Marokko een oefeninterland in en tegen Ivoorkust (1-1) speelde, op de ontstane commotie. ,,Allereerst wil ik zeggen dat het teleurstellend is dat ik moet uitleggen waar ik voor sta. Er is een situatie ontstaan waar duizenden onschuldige mensen worden vermoord. Mijn standpunt is dat ik zal werken aan vrede en gerechtigheid in deze wereld. Dit betekent dat ik altijd tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld zal zijn. En dat is iets waar ik altijd achter zal staan.”

,,Daarom begrijp ik niet waarom mensen het tegenovergestelde van mij denken en waarom ik geassocieerd word met haatdragende groepen. Het gaat in dit conflict niet om wat ik denk of wat jij denkt. Er worden elke dag onschuldige mensen gedood door dit vreselijke, uit de hand gelopen conflict. Daar moeten we allemaal tegen zijn en daar moeten we ons tegen uitspreken. Het was nooit mijn doel om iemand te kwetsen.”