Dit is Leagues Cup, het toernooi waarin Lionel Messi debuteert voor Inter Miami

Marcel Roes • 21:46, 18-07-2023 / Laatste Update: 05:05, 12-12-2023

Van 21 juli tot en met 19 augustus 2023 vindt de Leagues Cup plaats. Da's het toernooi waarin Lionel Messi vermoedelijk gaat debuteren voor Inter Miami. Dat maakt dit toernooi gelijk een stukje aantrekkelijker.

Het is de 3e editie van de Leagues Cup. Grote kans dat je niet zo direct weet wie de vorige 2 keren won. Daarom even deze introductie!

Wat is de Leagues Cup, het toernooi waarin Lionel Messi debuteert voor Inter Miami?

De Leagues Cup is een toernooi waarin alle clubs uit de Noord-Amerikaanse competitie MLS, en de Mexicaanse competitie Liga MX elkaar tegenkomen.

Het gaat om 18 Mexicaanse clubs, uit de Liga MX dus, en 29 MLS-clubs. Dat zijn voornamelijk Amerikaanse clubs, maar er zijn ook enkele Canadese clubs, zoals Toronto en Vancouver Whitecaps.

Wat kan je winnen?

Wat staat er op het spel bij de Leagues Cup? Ten 1e natuurlijk simpelweg de hoofdprijs. De winnaar mag zich de beste van de regio Midden-Amerika en Noord-Amerika noemen.

Ten 2e krijgt de top 3 een ticket voor de CONCACAF Champions Cup, de regionale Champions League.

Waar kijk ik naar Leagues Cup met Messi?

De 77 wedstrijden van de Leagues Cup 2023 worden gestreamd door Apple TV+.

Je moet dan wel een abonnement hebben én de MLS Season Pass kopen. Maar let op: Apple TV+ streamt ook diverse wedstrijden gratis, zodat je kan kennismaken met de MLS en in dit geval Leagues Cup.

Vorige winnaars

En wie die vorige winnaars waren? In 2019 Cruz Azul en in 2021 Club León.