Dit is ook alweer waarom er nog 6 minuten gespeeld moeten worden bij Vitesse-Sparta

Eimert Pruis • 14:17, 19-04-2022 / Laatste Update: 19:12, 08-01-2024

Vitesse-Sparta werd op 4 maart gestaakt met nog 6 minuten blessuretijd te spelen en een stand van 0-1. Waarom besloot scheidsrechter Rob Dieperink dat het welletjes was en waarom besloot de KNVB om toch nog die 6 minuutjes in te halen?

Er gebeurde veel in de GelreDome. De wedstrijd begon nog vreedzaam. De spelers vormden een V van vrede. Vooral gericht op de oorlog in Oekraïne. Tijdens de wedstrijd gebeurde van alles. Een Duitse veldbestormer zorgde voor chaos en hilariteit, maar het werd al snel niet meer grappig.

Bier en vuurwerk

Vlak voor tijd werd Sparta-keeper Maduka Okoye, die eerder nog de veldbestormer van het veld stuurde, geraakt door een biertje. Ook vloog er vanaf de zuidtribune vuurwerk het veld op. Een vuurwerkbom ging af vlak bij een ESPN-cameraman, die er veel (mentale) schade aan overhield.

KNVB wil geen competitievervalsing

Duidelijk, de wedstrijd kon niet verder. Wat moest er met die luttele 6 minute gebeuren? Normaal gesproken gaan de 3 punten naar de bezoekende ploeg, die immers ook al met 1-0 voor stonden. Dat zou ook een goede straf zijn voor de misdragende Vitesse-supporters. De KNVB besloot echter anders. De bond wil geen competitievervalsing en gaf gehoor aan de geluiden van de clubs die strijden tegen degradatie. Zij willen niet dat Sparta 'zo makkelijk' aan 3 punten zou komen.

Geen publiek

De 6 minuten beginnen dinsdagavond in GelreDome om 18.45 uur. De 6 minuten worden gespeeld zonder publiek.