Dit is selectie van PSV voor duel met Benfica in laatste CL-voorronde: mét Götze, Viergever ontbreekt
i

Pro Shots / Niels Boersema

Dit is selectie van PSV voor duel met Benfica in laatste CL-voorronde: mét Götze, Viergever ontbreekt

Sjors Tanis • 18:46, 16-08-2021 / Laatste Update: 20:09, 13-12-2023

PSV heeft woensdagavond in Lissabon weer de beschikking over Philipp Max, Marco van Ginkel en Olivier Boscagli. Het 3-tal ontbrak zaterdagavond bij Heracles Almelo-PSV om uiteenlopende redenen.

Tegen Benfica kunnen ze in principe allemaal weer vanaf de aftrap beginnen.

Götze

Ook Mario Götze is erbij. De 29-jarige middenvelder moest afgelopen weekend vernemen dat zijn broer tijdens een duel met 1. FC Kaiserslautern na een zware botsing op de intensive care in het ziekenhuis belandde. Inmiddels is hij van de intensive care af en gaat het naar omstandigheden goed met hem. 

Bij PSV zijn Ritsu Doan (wel teruggekeerd, maar nog niet fit genoeg) en Érick Gutiérrez (nog niet teruggekeerd) er niet bij. Daarnaast is keeper Vincent Müller herstellende van ziekte, waardoor Aron van Lare de 3e goalie is. Maxi Romero en Richard Ledezma trainer weer, maar zijn nog niet fit genoeg om aan te sluiten.

Geen Viergever

Nick Viergever reist niet mee omdat zijn partner bijna uitgerekend is en hij bij haar blijft om haar te ondersteunen. Afgelopen weekend deed Boscagli dat ook voor het duel met Heracles Almelo en hij is inmiddels vader van een zoon. Viergever moet zodoende nog langer wachten op zijn fraaie record. Hij staat nu samen met Danny Blind en Willy van de Kerkhof op 84 Europese wedstrijden. Als Viergever nog een wedstrijd speelt is hij in zijn eentje recordhouder.