Dit is waarom Ajax-Barendrecht (vooralsnog) niet live wordt uitgezonden op televisie
i

Pro Shots

Dit is waarom Ajax-Barendrecht (vooralsnog) niet live wordt uitgezonden op televisie

Eimert Pruis • 17:26, 01-12-2021 / Laatste Update: 03:34, 12-12-2023

Ajax speelt woensdag 15 december voor de TOTO KNVB Beker tegen amateurclub Barendrecht. Die wedstrijd wordt niet live op televisie uitgezonden. En daar zijn de Ajax-fans boos om.

Al dagen spreken de Amsterdamse supporters er schande van dat hun cluppie niet wordt uitgezonden door ESPN. Iets waar veel fans van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zo'n beetje elke vrijdag last van hebben. ESPN kiest er vaak voor om een paar wedstrijden live uit te zenden en de rest komt terug op het schakelkanaal.

Antwoord van ESPN

Toch zijn de Ajax-fans boos dat dit nu hen ook treft. Veel supporters vragen aan ESPN hoe dit kan en supportersplatform Ajax Life heeft nu het antwoord gekregen van ESPN.

Waarom wordt Ajax-Barendrecht niet uitgezonden op televisie?

"Tot de kwartfinales is ESPN gerechtigd om per bekerronde 6 duels live uit te zenden: 2 live-wedstrijden op zowel dinsdag, woensdag als donderdag. Zodra de loting bekend is, geven we onze voorkeuren door aan de KNVB, waarna de bond onderzoekt wat de mogelijkheden zijn", zegt Maarten van Rooijen van ESPN tegen Ajax Life.

'Feyenoord en PSV zijn interessanter'

Op dezelfde dag als Ajax spelen ook Feyenoord (bij FC Twente) en PSV (tegen Fortuna Sittard). ESPN vindt die potjes interessanter dan Ajax-Barendrecht. "Dus hebben we aan de KNVB voorgesteld om Ajax-Barendrecht te verplaatsen naar donderdag, maar hier is geen gehoor aangegeven."

ESPN en de KNVB zijn nog wel met elkaar in gesprek om te kijken of er nog andere mogelijkheden zijn. "We snappen natuurlijk dat dit een teleurstelling is voor supporters van Ajax en Barendrecht."

Check hier het programma voor de 2e ronde van de KNVB Beker