Dit is waarom Spanje zonder spelers van Real Madrid naar het EK gaat
i

Pro Shots

Dit is waarom Spanje zonder spelers van Real Madrid naar het EK gaat

Eimert Pruis • 17:03, 24-05-2021 / Laatste Update: 20:23, 05-01-2024

Spanje gaat het op het EK doen zonder aanvoerder en recordinternational (180 interlands) Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid is volgens bondscoach Luis Enrique niet fit genoeg. Naast Ramos heeft Enrique besloten helemaal niemand van Real Madrid te selecteren. Opvallend? Zeker, maar als je de boel ontleedt zie je dat er niet zoveel opties zijn.

Sergio Ramos had volgens Sergio Ramos zelf zeker van waarde kunnen zijn op het EK. Ook in Spanje wordt er met grote verbazing gereageerd op het nieuws dat Ramos niet meegaat. Ook wordt uitgelicht dat er geen enkele Spaanse speler van de Koninklijke meegaat naar het EK. Het is voor het eerst dat er geen enkele speler van Real Madrid voor Spanje uitkomt op een eindtoernooi.

Trekjes van De Boer?

Heeft Luis Enrique misschien trekjes zoals worden toegeschreven aan Frank de Boer. De Nederlandse bondscoach wordt verweten vooral naar spelers van Ajax of ex-Ajax-spelers te kijken. Luis Enrique speelde in zijn loopbaan voor zowel Real Madrid als FC Barcelona maar wordt toch gezien als een echte Barcelona-man. De bondscoach was ook trainer van Barcelona en neemt nu 3 spelers van Barcelona mee naar het EK.

Van alles net niet goed genoeg

Ramos is misschien raar dat hij er niet bij zit, maar verder zijn de Spaanse spelers bij Real Madrid schaars. Achterin zouden Nacho en Dani Carvajal misschien een kansje maken. Carvajal heeft dit seizoen nauwelijks gespeeld vanwege een blessure en Nacho wordt toch een beetje gezien als van alles en nog wat en dan juist van alles net niet goed genoeg.

Asensio en Isco

Dan hebben we nog de aanvallende middenvelders Marco Asensio (die ene met een Nederlandse moeder) en Isco. Beide spelers kwamen in het verleden uit voor Spanje. Maar dit seizoen speelt Asensio niet best en Isco is zover in de rangorde gedaald dat hij alleen mocht opdraven toen trainer Zidane slechts 13 spelers tot zijn beschikking had.

Hofleverancier Manchester City

Alle andere Spaanse spelers van Real Madrid zijn ofwel veel te jong, spelen nauwelijks of zijn domweg niet goed genoeg met het ruime aanbod van spelers dat Spanje kent. Manchester City is met 4 hofleverancier en dat zo'n grote club als City 4 Spanjaarden levert zegt genoeg over de kwaliteit van de selectie van 24 man.

Groepsdynamiek

Toch blijft het opvallend dat Luis Enrique bijvoorbeeld niet 26 man meeneemt naar het EK. Volgens hem is dat niet goed voor de groepsdynamiek. Hij zei ook al dat het niet goed voor de groep zou zijn als Ramos mee zou gaan. Doelt hij hiermee op het feit dat er veel (oud-)spelers van Barcelona en Atlético Madrid bij de selectie zitten of zit er misschien nog meer achter? Op het EK zullen we zien of deze opvallende keuze van Luis Enrique goed uitpakt.