Dit moet de opstelling van Oranje worden tegen Qatar: Xavi Simons mag het laten zien, Stefan de Vrij achterin
i

ANP

Dit moet de opstelling van Oranje worden tegen Qatar: Xavi Simons mag het laten zien, Stefan de Vrij achterin

Sjors Tanis • 19:09, 28-11-2022 / Laatste Update: 17:06, 08-01-2024

Het Nederlands elftal heeft dinsdag tegen Qatar aan een gelijkspel genoeg om zeker te zijn van een plek in de 8e finales van het WK. Maar 'we' willen natuurlijk winnen van het gastland. Sportnieuws.nl vroeg de lezers wat de beste opstelling voor Oranje zou zijn. Het resultaat: Xavi Simons verdient een basisplaats en Stefan de Vrij zou centraal achterin de kans moeten krijgen.

Dat zou, ten opzichte van de daadwerkelijke XI van het duel met Ecuador (1-1), ten koste gaan van Davy Klaassen (Simons op '10') en Jurriën Timber (rechts centraal achterin). De laatste wedstrijd van Nederland in de poulefase begint dinsdag om 16.00 uur (Nederlandse tijd). Ongeveer een uur eerder kennen we de 11 spelers die bondscoach Louis van Gaal de kans geeft.

Opstelling Oranje tegen Qatar volgens Sportnieuws.nl-lezers

Keeper

Geen verrassing (meer) onder de lat. Andries Noppert kreeg 76 procent van de stemmen en is dus duidelijk de 1e keeper. Op plaats 2 staat Justin Bijlow, daarna Remko Pasveer.

[poll id="2763"]

Verdedigers

Net als tegen Ecuador wordt gekozen voor Tyrell Malacia als linksback. In het 2e groepsduel kreeg Timber nog de voorkeur rechts centraal achterin, maar nu is er een lichte voorkeur voor De Vrij. Verder geen verrassingen met Denzel Dumfries, Virgil van Dijk en Nathan Aké.

[poll id="2765"]

Middenvelders en aanvallers

Teun Koopmeiners werd door de Sportnieuws.nl-lezers tegen Ecuador nog in de basis gezet, maar hij heeft in dat duel blijkbaar niet overtuigd. Hetzelfde geldt voor Klaassen. In plaats daarvan werd bij de middenvelders en aanvallers vooral gestemd op Xavi Simons (na vaste waardes Frenkie de Jong en Cody Gakpo). Ook Memphis Depay en Steven Berghuis zouden moeten spelen.

[poll id="2767"]