Dit staat er nog op het spel bij de laatste wedstrijden van de groepsfase Champions League
i

Getty Images

Dit staat er nog op het spel bij de laatste wedstrijden van de groepsfase Champions League

Eimert Pruis • 13:11, 08-12-2021 / Laatste Update: 10:31, 07-01-2024

De Champions League seizoen 2021-2022 is toe aan de laatste wedstrijden van de groepsfase. In Groep E, F, G en H worden de laatste tickets voor de 8e finales verdeeld. In sommige wedstrijden staat alleen centjes, de eer en de coëfficiënten op het spel, bij andere potjes is het alles of niets.

Groep E

In Groep E is Bayern München met 5 zeges uit 5 wedstrijden zeker van groepswinst. De Duitse club kan nog wel net als Ajax en Liverpool alle groepspotjes winnen. Daarnaast wil Robert Lewandowski zich ook even laten zien tegen de club die op het Gouden Bal-gala zoveel prijzen won. De Gouden Bal die de Pool zo graag zou willen winnen.

FC Barcelona krijgt in München dus een hele zware kluif. Bij winst is Barcelona zeker van de 2e plaats en dus de 8e finales. Bij een ander resultaat zullen Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong snel kijken wat Benfica heeft gedaan. Als de Portugese club het tegen Dinamo Kiev beter doet dan Barça tegen Bayern, is Benfica door. Voor Barcelona rest dan Europa League-voetbal.

Groep F

In Groep F gaat het ook om de 2e plaats en wel in een rechtstreeks duel in Bergamo. Atalanta neemt het op tegen Villarreal. De Spanjaarden hebben een punt meer en hebben dus aan een gelijkspel genoeg. Groepswinnaar Manchester United speelt tegen Young Boys alleen voor de wedstrijdpremie. Young Boys heeft bij een zege recht op de Europa League als Atalanta verliest van Villarreal.

Groep G

Groep G is veruit de spannendste groep. Elke club kan zich nog plaatsen voor de 8e finales en heeft zelfs nog kans op groepswinst. Lille staat met 8 punten bovenaan en speelt uit tegen de nummer laatst Wolfsburg, dat 5 punten heeft. RB Salzburg (7 punten) neemt het in Oostenrijk op tegen Sevilla (6).

Groep H

In de laatste Champions League-groep gaat het om de groepswinst. Chelsea en Juventus hebben evenveel punten, maar de Blues hebben een beter onderling resultaat. Juventus moet dus een beter resultaat halen tegen Malmö FF (thuis) dan Chelsea haalt uit bij Zenit Sint-Petersburg. Zenit heeft als zekere nummer 3 al recht op Europa League-voetbal.