Dit zijn de indrukwekkende statistieken van Feyenoord-spits Cyriel Dessers in de Conference League
i

Getty Images

Dit zijn de indrukwekkende statistieken van Feyenoord-spits Cyriel Dessers in de Conference League

Sjors Tanis • 19:18, 15-04-2022 / Laatste Update: 01:49, 12-12-2023

Na zijn 2 goals tegen Slavia Praag (1-3) is Cyriel Dessers inmiddels gedeeld topscorer in de Conference League (8 doelpunten). De 27-jarige Belg is hard op weg om 1 van de succesvolste Europa Cup-schutters van Feyenoord te worden. 

Als Desers blijft doen waar ie zo goed in is, dan kon het wel eens een heel mooi seizoen worden voor Feyenoord.

Jacht op Van Hooijdonk en Schoenmaker

Dessers staat in de Conference League inmiddels dus op 8 goals. Voorrondes niet meegerekend scoorden slechts 2 Feyenoorders vaker in 1 Europese campagne. Pierre van Hooijdonk en Lex Schoenmaker maakten er ooit 9 in 1 seizoen. In beide jaargangen won Feyenoord de UEFA Cup.

Lees ook Dit bedrag voetbalde Feyenoord al bij elkaar in de Conference League

In 1970, toen Ove Kindvall er eentje minder maakte dan Dessers nu heeft gedaan, stond Feyenoord aan het einde van de rit als 1e club in Nederland met de Europa Cup I in de handen. Wint Feyenoord ook als 1e de Conference League? De Rotterdammers hebben er wel de spits voor zou je zeggen.

Effectief

Samen met Tammy Abraham is Dessers topscorer van de Conference League. De Feyenoorder is echter een stuk effectiever dan de AS Roma-spits. Dessers is dit seizoen gemiddeld elke 63 speelminuten trefzeker, Abraham scoorde om de 82 minuten.

Van alle spelers met minstens 3 goals in de Conference League heeft alleen ex-Ajacied Arek Milik een beter gemiddelde. De momenteel geblesseerde spits van Feyenoords komende tegenstander Olympique Marseille scoorde elke 46 minuten. Milik maakte 4 goals, de helft van het aantal van Dessers.

Bijna alles op doel

Maar wat misschien nog wel het meest kenmerkend is voor Dessers is zijn enorme doelgerichtheid. Dat hij beter dan wie ook weet waar het doel staat, blijkt ook uit de statistieken. Geen speler in de  Conference League schoot vaker tussen de palen dan de Feyenoord-spits.

Mede-topscorer Abraham schoot 10 keer vaker (30) dan Dessers (20), maar minder vaak tussen de palen (13 keer) dan de Belg (15 keer). Dessers heeft een schotnauwkeurigheid van 75 procent.