Dit zijn de mooiste goals van het jaar: welke wint de Puskás Award?

Marcel Roes • 17:15, 29-11-2021 / Laatste Update: 08:36, 12-12-2023

FIFA gaat uiteraard weer een goal kiezen die de Puskás Award verdient, de prijs voor het mooiste doelpunt ter wereld van het jaar. Een van de genomineerden doet zijn ding op de Nederlandse velden: Vangelis Pavlidis.

De Griekse spits is genomineerd met de goal die hij op de slotdag van het seizoen 2020/2021 in de eredivisie (16 mei) voor Willem II maakte tegen Fortuna Sittard. Hij kreeg vlak voor rust op zo’n 25 meter van het doel de bal en begon daarna aan een slalom langs heel wat spelers van Fortuna.

De inmiddels voor AZ spelende aanvaller krijgt concurrentie van onder anderen Riyad Mahrez (Manchester City) en Erik Lamela (Tottenham Hotspur). De Colombiaan Luis Díaz werd genomineerd met een doeltreffende omhaal op de Copa América tegen Brazilië en de Tsjech Patrik Schick dingt mee met het doelpunt dat hij vrijwel vanaf de middenlijn op het EK maakte tegen Schotland.

De mondiale voetbalfederatie FIFA nomineerde ook 3 doelpunten van vrouwen.

Stem!

De Puskás Award wordt op 17 januari uitgereikt tijdens het FIFA-gala The Best, samen met de prijzen voor onder meer de beste voetballer en voetbalster ter wereld van 2021. Check de tweet en klik op de link om de goals te zien of te stemmen.

Dit zijn de nominaties voor de Puskás Award

Luis Díaz

Gauthier Hein

Érik Lamela

Valentino Lazaro

Riyad Mahrez

Sandra Owusu-Ansah

Vangelis Pavlidis

Daniela Sánchez

Patrik Schick

Mehdi Taremi

Caroline Weir