Dit zijn de opstellingen van Feyenoord en Go Ahead bij de opening van het Eredivisie-weekend
i

Pro Shots

Dit zijn de opstellingen van Feyenoord en Go Ahead bij de opening van het Eredivisie-weekend

Noah Hoogenboezem • 17:43, 30-09-2023 / Laatste Update: 21:50, 04-01-2024

Het Eredivisie-weekend begint zaterdag om 16.30 uur met de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. Voor Feyenoord is dat een herhaling van de kampioenswedstrijd van vorig seizoen. De opstellingen van Feyenoord en Go Ahead zijn inmiddels bekend.

Het is niet heel lang geleden dat beide teams in De Kuip tegen elkaar speelden. Feyenoord won op 14 mei namelijk met 3-0 van de club uit Deventer en pakte daarmee de 16e landstitel uit de clubhistorie. De landskampioen pakte vorige seizoen de volle buit tegen Go Ahead, want in Deventer werd het 4-3 voor Feyenoord.

Never change a winning team

Feyenoord-coach Arne Slot is erg tevreden over zijn elftal, want hij start met dezelfde 11 spelers als bij de Klassieker vorige week. Er is ook geen reden om te wisselen, want Feyenoord won in Amsterdam met 0-4 door een hattrick van Santiago Giménez en een goal van Igor Paixão. Zij starten samen met Yankuba Minteh in de aanval, omdat Luka Ivanusec nog altijd geblesseerd is.

Go Ahead verloor deze week met 3-0 van PSV, maar dat is voor coach René Hake geen reden om het hele elftal te vervangen. Sylla Sow is de enige basisspeler van woensdag die niet in de basis staat. Hij wordt vervangen door Victor Edvardsen.

Opstellingen Feyenoord en Go Ahead

Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Giménez, Paixão

Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Amofa, Kuipers; Linthorst, Rommens, Adekanye, O. Edvardsen, Willumsson; E. Edvardsen