Dit zijn de opstellingen van PSV en FC Twente in de KNVB Beker
PSV-aanvaller Yorbe Vertessen staat tegen FC Twente in de basis. ©Pro Shots

Dit zijn de opstellingen van PSV en FC Twente in de KNVB Beker

19:55, 17-01-2024 / Laatste Update: 22:12, 17-01-2024

PSV en FC Twente spelen woensdagavond vanaf 21:00 uur tegen elkaar om een plekje in de achtste finales van de KNVB Beker. In Eindhoven zijn ze dit seizoen nog nauwelijks getest. Sterker nog: alle wedstrijden in de Eredivisie en de beker werden gewonnen. Dit zijn de opstellingen van beide ploegen.

UPDATE: Joey Veerman is geblesseerd afgehaakt bij de warming-up. Malik Tillman is zijn vervanger. Bij PSV krijgt keeper Joël Drommel weer eens een kans onder de lat. Hij vervangt in de beker vaste keeper Walter Benitez. Verder heeft trainer Peter Bosz wel wat meer wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft Yorbe Vertessen een basisplaats. Hirving Lozano en Noa Lang zitten na een lange periode van blessures weer op de bank. 

Opstelling PSV
Drommel, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Tillman, Til, Bakayoko, Luuk de Jong en Vertessen.

Bij FC Twente zijn er wel een paar verrassingen. Zo zit clubtopscorer Sem Steijn op de bank en is verdediger Mees Hilgers ziek. Spits Manfred Ugalde, die zaterdag tegen AZ nog twee keer scoorde, staat wel gewoon bij de eerste elf. De jonge Max Bruns is de vervanger van Hilgers achterin.

Opstelling FC Twente
Unnerstall, Brenet, Bruns. Pröpper, Smal; Sadilek, Eiting, Regeer, Vlap; Ugalde en Van Wolfswinkel.

Afgelaste wedstrijd

Eerder werd PSV-FC Twente afgelast omdat het veld onbespeelbaar was door de regen. Dit is dus een wedstrijd die gaat om een plek in de achtste finales. Voor de andere bekerwedstrijden deze week is die ronde al begonnen. De winnaar van PSV-FC Twente speelt woensdag 21 januari uit bij Feyenoord in de achtste finale.