Dit zijn de opstellingen voor de topper tussen Ajax en AZ: Maurice Steijn moet weer wisselen
i

Pro Shots

Dit zijn de opstellingen voor de topper tussen Ajax en AZ: Maurice Steijn moet weer wisselen

Noah Hoogenboezem • 15:39, 08-10-2023 / Laatste Update: 14:14, 05-01-2024

Ajax en AZ trappen zondag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. Normaal gesproken een topper, maar op dit moment is het een strijd tussen de nummer 16 en de nummer 2 van de Eredivisie. Bekijk hier de opstellingen voor de wedstrijd tussen Ajax en AZ.

Lees ook: TV-gids: op deze zender bekijk je de belangrijke wedstrijd tussen Ajax en AZ

Ajax-coach Maurice Steijn moet weer eens noodgedwongen wisselen, want Steven Berghuis en Josip Sutalo zijn niet fit genoeg om te spelen. Daardoor begint Ajax met Jakov Medic achterin en Amourricho van Axel Dongen voorin. Bij AZ begint oud-Ajacied Riechedly Bazoer in de basis. Hij is terug van een blessure.

Koploper AZ?

AZ staat op dit moment al 14 punten voor op Ajax, maar dat heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld. AZ won 6 keer en speelde 1 keer gelijk tot nu toe: goed voor 19 punten. Aangezien koploper PSV pas later op de zondag uit bij Sparta speelt, kan AZ voor een paar uurtjes de koploper worden.

Ajax in crisis

Waar AZ een hele sterke seizoensstart heeft, gaat het bij Ajax dramatisch. De ploeg van Steijn heeft nog maar 5 punten uit 5 wedstrijden en staat daardoor 16e. Het heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de meeste ploegen, dus heel eerlijk is die stand niet.

Voor Ajax wordt het de 1e thuiswedstrijd sinds De Klassieker. Die werd uiteindelijk gestaakt bij een 3-0-achterstand en die eindigde later in een leeg stadion in 4-0 voor Feyenoord. Daarna speelde Ajax wel uit bij RKC en AEK Athene. Bij RKC stond Ajax voor toen de wedstrijd gestaakt werd en tegen AEK werd het gelijk in de Europa League.

Opstellingen Ajax - AZ

Ajax:

Gorter; Rensch, Medic, Avila, Hato; Vos, Taylor, Bergwijn; Forbs, Brobbey, Amourricho

AZ:

Ryan; Sugawara, Bazoer, Penetra, Wolfe, Clasie, Lahdo, Mijnans, De Wit, Van Brederode; Pavlidis