Dit zijn de opstellingen voor het restant van Ajax - Feyenoord

Matthijs Nijhuis • 12:49, 26-09-2023 / Laatste Update: 07:16, 12-12-2023

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van afgelopen zondag werd na 55 minuten gestaakt. Vuurwerk en plastic bekertjes verziekten de wedstrijd én het feestje van de Rotterdammers, die het spel domineerden (3-0). De resterende 35 minuten worden woensdag definitief uitgespeeld, zonder publiek. Lees hier wat de opstellingen moeten zijn van Ajax én Feyenoord. UPDATE: Ajax én Feyenoord wijzigen de opstelling allebei op 1 positie. Dus dat is gelijk de 3e wissel van Ajax en de 1e van Feyenoord.

Het restant moet uiteraard zo nauwkeurig mogelijk worden uitgespeeld. Dat betekent dat beide clubs dezelfde 11 spelers moeten opstellen die in de 55e minuut het veld verlieten. Voor Ajax is dat een belangrijk detail: Maurice Steijn koos er zondag voor om al 2 keer te wisselen. Bij Feyenoord ging het wel prima zo. Arne Slot start dus bijna met dezelfde opstelling als waar het zondag mee begon.

Opstelling Ajax Klassieker

Opstelling Ajax

Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Van den Boomen, Taylor, Vos; Forbs, Akpom, Brobbey, Berghuis.

Steijn koos in de 31e minuut voor een 1e wissel: Devyne Rensch kwam in het veld voor Anton Gaaei. Gaaei voetbalde slordig in de 1e helft waardoor hij Santiago Giménez vrij spel gaf om te scoren. Net na de rust kwam Anass Salah-Eddine in het veld voor Borna Sosa. Die wissel kan morgen nog wel eens voor problemen zorgen. Sosa maakte weliswaar weinig indruk, maar in de 10 minuten dat Salah-Eddine speelde op het veld stond, was het niveau ook ondermaats. Diezelfde Salah-Eddine stond in het restant niet aan de aftrap, omdat Steijn vol op de aanval wilde spelen.

Na nota bene een corner van Ajax maakt Igor Paixão er alweer 0-3 van! ⚡️#ajafey