Dit zijn de regels die gelden tijdens de restanten van RKC - Ajax en AZ - NEC
i

Pro Shots

Dit zijn de regels die gelden tijdens de restanten van RKC - Ajax en AZ - NEC

Yvo van Dorst • 10:16, 06-12-2023 / Laatste Update: 20:25, 07-01-2024

Donderdag worden de wedstrijden RKC - Ajax en AZ - NEC uitgespeeld in de Eredivisie. Het duel in Waalwijk heeft nog 5 minuten officiële speeltijd en in Alkmaar wordt er vanaf de 90e minuut afgetrapt. Weten hoe de opstellingen en de regels eruit gaan zien? Check dan hier de belangrijkste regels voor RKC - Ajax en AZ - NEC.

Hoe laat en waar je de wedstrijden kunt kijken is te lezen in onze TV-gids. De wedstrijden werden eerder gestaakt vanwege 2 ernstige medische situaties met RKC-keeper Etienne Vaessen en NEC-spits Bas Dost. De doelman uit Waalwijk lijkt wel te kunnen starten in het restant tegen Ajax, Dost is nog niet hersteld genoeg om te starten.

Dit zijn de regels voor RKC - Ajax en AZ - NEC

Alle teams moeten met dezelfde 11 namen beginnen als de spelers die op het veld stonden voor de staking. Behalve als bij een speler een blessure is vastgesteld door een onafhankelijke dokter, dan mag er een vervanger komen. Bij NEC geldt dit dus voor Dost, Ajax mag iemand anders laten spelen voor Silvano Vos, Amourricho van Axel Dongen en Jay Gorter.

Wissels

Alle 4 de teams beginnen met hetzelfde aantal wissels als dat ze nog overhadden voor de staking. AZ en RKC mogen niet meer wisselen, Ajax nog 4 keer en NEC nog 2 keer. Voor de Amsterdammers betekent het wel dat Steven Bergwijn niet meer mag spelen, aangezien hij in die ene verbruikte wissel naar de kant werd gehaald voor Van Axel Dongen. Beide duels worden afgetrapt met een scheidsrechtersbal.