Dit zijn de volgende tegenstanders van de Nederlandse ploegen in laatste Europese play-offs
i

Pro Shots

Dit zijn de volgende tegenstanders van de Nederlandse ploegen in laatste Europese play-offs

Yvo van Dorst • 00:09, 18-08-2023 / Laatste Update: 06:18, 12-12-2023

Ajax, FC Twente en waarschijnlijk ook AZ spelen binnenkort de laatste voorrondes om een ticket te bemachtigen voor de Europa of Conference League. Het was lang gissen wie daarin de tegenstanders werden, maar die namen zijn nu bekend.

Europa League: Ajax - Ludogorets

De Amsterdammers hoeven maar 1 voorronde te overleven en daarin is Ludogorets de tegenstander. De Bulgaarse ploeg met onder de lat Nederlander Sergio Padt, verloor de heenwedstrijd van hun voorronde tegen Astana. In eigen huis werd er met 5-1 gehakt gemaakt van de ploeg uit Kazachstan, waardoor Ludogorets het tegen Ajax mag opnemen. Op 24 augustus vindt de 1e wedstrijd plaats een week later de return.

Conference League: FC Twente - Fenerbahçe

Na de vrij makkelijke opgaves van FC Twente tegen Hammarby IF en Riga FC wacht nu een taaie tegenstander in de vorm van Fenerbahçe. De Turken versloegen in hun voorronde Marbiro over 2 wedstrijden met 6-1. Twente en Fenerbahçe gaan uitmaken wie de groepsfase van de Conference League haalt. Ook hun 1e wedstrijd is op 24 augustus.

Conference League: AZ - Brann

Voor AZ is op papier de horde richting de Conference League iets makkelijker dan voor Twente. De Alkmaarders moeten het opnemen tegen het Noorse SK Brann, als ze de wedstrijd tegen Santa Coloma winnend afsluiten. Die ploeg wist af te rekenen met het Portugese Arouca, waardoor ze naar Alkmaar mogen voor de laatste voorronde. Ook AZ en Brann spelen hun 1e duel op 24 augustus.