Djimsiti en Koopmeiners draaien achterstand Atalanta om in winst, Leipzig gelijk tegen Sociedad

EPA

Eimert Pruis • 23:56, 17-02-2022 / Laatste Update: 01:16, 12-12-2023

Berat Djimsiti is de naam. Normaal gesproken is hij verdediger van beroep, donderdagavond was hij de redder in nood van Atalanta. Met 2 doelpunten in korte tijd boog hij persoonlijk de 0-1-achterstand om in de winst op Olympiakos: 2-1. Verder wonnen FC Porto, Real Sociedad en Sevilla op weg naar de laatste 16 van de Europa League.

Atalanta, dat met Marten de Roon in de basis begon, kwam na een kwartier achter. Tiquinho Soares was de doelpuntenmaker voor de Griekse bezoekers. Na rust kwam Teun Koopmeiners en ging Atalanta wat beter voetballen. Koopmeiners was ook de assistent van Djimsiti bij de gelijkmaker in de 61e minuut. De oud-middenvelder van AZ draaide een corner scherp op het hoofd van de Albaniër.

Gevaarlijke corners Koopmeiners

2 minuten later stond Atalanta alweer voor. Weer een corner van Koopmeiners zorgde voor gevaar. In de kluts kreeg Djimsiti de bal voor zich en hij schoot binnen. Volgende week de return.

Veel clubs blij met afschaffen uitdoelpuntenregel

In bijna alle Europa League-wedstrijden is de return nog van belang. RB Leipzig speelde gelijk tegen Real Sociedad (2-2) en moeten dus volgende week in Baskenland nog sterk presteren. De Duitse club, dat de laatste seizoenen het zo goed deed in de Champions League, is blij dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen.

Sevilla en Sheriff ruiken laatste 16 al scherp

FC Porto is ook blij met het afschaffen van die regel. De Portugezen kregen namelijk thuis een tegengoal tegen Lazio, maar wonnen wel: 2-1. Sevilla is nog blijer. De Spanjaarden wonnen met 3-1 en kunnen net als Sheriff Tiraspol (2-0-winst op Braga) comfortabel afreizen voor de terugwedstrijd.