Dodelijk effectief PEC Zwolle wint op bezoek bij Sparta Rotterdam
Thomas Lam viert zijn goal © Pro Shots

18:39, 04-02-2024 / Laatste Update: 18:41, 04-02-2024

PEC Zwolle maakt een sprong naar het rechterrijtje. De ploeg van trainer Johnny Jansen won zondagavond met 2-0 op bezoek bij Sparta Rotterdam. PEC scoorde vooral op de juiste momenten en nam zo de drie punten mee naar Zwolle.

Voor rust was het Sparta dat het doel van Jasper Schendelaar flink onder vuur nam, maar de goal viel juist aan de andere kant. Na een prachtige combinatie wipte uitblinker Davy van den Berg de bal naar de mee opgekomen Thomas Lam en die knikte prachtig raak: 1-0 voor PEC.

PEC beslist de wedstrijd

Na de thee was het spelbeeld een stuk gelijkwaardiger. De tweede goal van PEC kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Vervelend was die wel voor Sparta, een paar minuten daarvoor werd de niet helemaal fitte Tobias Lauritsen ingebracht voor extra aanvallende kwaliteit.

Van den Berg bekroonde zijn goede wedstrijd op zijn verjaardag met een goal, hij maakte de tweede goal van PEC. De middenvelder vierde vandaag zijn 24e verjaardag. Dat vierde hij met een doelpunt, assist en drie punten.