Doek valt definitief: FC Groningen degradeert voor het eerst sinds 25 jaar uit de Eredivisie
i

Pro Shots

Doek valt definitief: FC Groningen degradeert voor het eerst sinds 25 jaar uit de Eredivisie

Yvo van Dorst • 18:23, 07-05-2023 / Laatste Update: 06:14, 12-12-2023

FC Groningen speelt volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie. De Trots van het Noorden speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles, waardoor de degradatie niet meer te voorkomen is. Het is voor het eerst sinds 1998 dat Groningen degradeert uit de Eredivisie.

Het duel met Go Ahead Eagles moest gewonnen worden, wilde Groningen nog een kans maken om in de Eredivisie te blijven. Zaterdagavond werd al bekend dat Cambuur als hekkensluiter de Groningers gaat volgen richting de Keuken Kampioen Divisie.

Pepi

Ricardo Pepi is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes in Groningen. De Amerikaanse spits maakte ook vroeg de openingstreffer, maar het mocht niet baten. De kans is erg klein dat Pepi volgend jaar nog in Groningen speelt, aangezien er veel interesse is in de aanvaller die eigendom is van FC Augsburg.

Viking van de Vetkampstraat

De ploeg van trainer René Hake oogde vooral in de openingsfase niet scherp en liep eigenlijk achter tegenstander Groningen aan. Uiteindelijk was het Willum Willumsson die de grootste kans voor Go Ahead verzilvde. De Viking van de Vetkampstraat maakte daarmee zijn 7e doelpunt dit seizoen, maar kreeg ook nog een grote kans op nummer 8.