Doelman Flekken overtuigt weer niet: 'Die 0-1 had ik moeten voorkomen, daar baal ik van’
i

ANP

Doelman Flekken overtuigt weer niet: 'Die 0-1 had ik moeten voorkomen, daar baal ik van’

Eimert Pruis • 12:03, 12-06-2022 / Laatste Update: 05:51, 12-12-2023

Doelman Mark Flekken zocht niet naar excuses na het gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Polen in de Nations League (2-2). "Ik ga de beelden nog wel even terugkijken", zei hij in de catacomben van De Kuip. Wederom overtuigde Flekken niet in Oranje.

Flekken liet zich 2 dagen voor zijn 29e verjaardag verrassen door een laag schot van Matthew Cash. "Ik heb sterk het gevoel dat ik die 0-1 had moeten voorkomen. Daar baal ik van." Aan de 0-2 van Piotr Zielinski vlak na rust had hij geen schuld. Steven Berghuis leed balverlies, waarna de in Kerkrade geboren doelman plotseling oog in oog stond met 2 Poolse aanvallers.

'Weinig te doen, maar wel 2 keer gepasseerd'

"Dit zijn frustrerende avonden voor een keeper", omschreef Flekken vlak na de wedstrijd zijn gevoelens. "Ik verricht in de 2e helft nog wel aan aardige redding. Maar die jongen bleek al buitenspel te staan. Dus dat telt niet. Verder kreeg ik weinig te doen maar word ik wel 2 keer gepasseerd."

Eigenlijk is Cillessen de nummer 1

Flekken zou eigenlijk niet keepen tegen Polen. Maar Jasper Cillessen liep tijdens een training tegen een paal aan. "Die kneuzing moet eerst soepel worden", zei bondscoach Louis van Gaal. "Ik vind het niet prettig. Hij is heel veel geblesseerd en je moet op spelers kunnen rekenen."