Doelpuntenmachine PSV dendert maar door: ook PEC Zwolle dik verslagen

Pim Huberts • 15:07, 12-11-2023 / Laatste Update: 09:09, 05-01-2024

PSV is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. De Eindhovenaren blijven maar bouwen aan een geweldig doelsaldo en wonnen zondagmiddag ook dik van PEC Zwolle: 4-0.

Het team van trainer Peter Bosz was de gehele wedstrijd heer en meester. Al in de 5e minuut schoot Hirving Lozano raak en had PSV eigenlijk niets meer te vrezen. Guus Til zorgde in minuut 28 al voor de 2-0, door uit een onmogelijke hoek de bal in het goal te werken. Daarna vond PEC het eigenlijk wel mooi geweest.

Gretig PSV

Maar PSV denderde door, zoals het het hele seizoen al doet. De Eindhovenaren maakten niets voor niets 15 doelpunten (6-0 tegen Heracles, 5-2 tegen Ajax) in de laatste 3 Eredivisiewedstrijden. De gretigheid van de invallers helpt hier ook aan bij.

Gouden hoofd

Ook in de 2e helft had PEC geen enkele kans. Waar PSV 20 doelpogingen had, had PEC er slechts 2. Luuk de Jong (natuurlijk met zijn hoofd) en invaller Malik Tillman zorgden voor de 4-0.

Stand

Door de overwinning komt PSV na 12 wedstrijden op 36 punten, 9 punten meer dan nummer 2 FC Twente. Met name het doelsaldo is bijzonder te noemen: 45 doelpunten voor, 5 doelpunten tegen. Waar zal dit stoppen?

Doelpunt van Tillman (4-0):